keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Lähde matkailuautolla Itä-Viroon - leiriydy luonnon keskellä, koe upeita luontoelämyksiä



Kauksin ranta.

Itäinen Viro on erinomainen paikka karavaanimatkoille. Tiet Tallinnasta Narvan suuntaan ovat hyvät. Itä-Virosta löytyy mukavia leirintäalueita ja hienoja luontokohteita. Majoitu esimerkiksi Kauksin lomakylään Peipsijärven rannalle, Valasteelle, Alutagusen luontokohteisiin tai Toilaan.

Kauksin rannalle


Peipsijärven rannalla Kauksissa voitte majoittua kahden tai kolmen hengen mökeissä. Leirintäalueella on nuotiopaikkoja ja grillikatoksia, jotka mahdollistavat ruokailun ulkoilmassa. Leirintäalueella on viihtyisä kahvila. Perheen pienimmille on leikkikenttä.

Mökkeilemään Toilaan


Toila spa -kylpylähotellin vieressä on mökkikylä, jossa on tasokkaita mökkejä yöpymiseen.
Lue lisää
Männisalun lomakylä sijaitsee luonnonkauniissa paikassa, jonka lähellä on Toilan historillinen Oru-puisto ja meri vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Mökkikylä on aidoitettu ja turvallinen. Erillisessä rakennuksessa sijaitseva keittiö on yöpyjien käytössä. Telttailijoille on pesutilat ja halutessasi voit saunoa ja kylpeä lähellä olevassa Toilan kylpylässä.
Lue lisää
Oru-puiston lähellä on myös Pyhäjoen lomakylä. Halukkaille tarjotaan kävelyretkiä tai seikkailupelejä Oru-puiston alueella.
Lue lisää

Valasten lomatalo

Vuonna 2007 valmistunut Valasten lomatalo sijaitsee rantatörmällä, lähellä Valasten putousta ja näköalatasannetta. Lomatalossa käytössäsi ovat majoitustilat, oleskelutila, täysin varusteltu keittiö ja sauna. Eteisaulasta avautuu kaunis näköala rantatörmälle ja Suomenlahdelle. Lomatalon vieressä on Valasten kahvila, joka on avoinna vuorokauden ympäri. Kahvilassa tarjoillaan pyynnöstä myös aamupalaa.
Lue lisää

Alutagusen majatalo

Alutagusen majatalo sijaitsee Viron suurimman järvialueen, Kurtnan ja  Pannjärven lähellä. Majatalon majoitustilat ovat loma- ja urheilukeskuksen päärakennuksen ja saunarakennuksen toisessa kerroksessa. Tarjolla on kahden tai kolmen hengen viihtyisiä huoneita. Erillisessä rakennuksessa on tilavammat perhehuoneet kaikilla mukavuuksilla. Päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on kahvila ja viereisessä rakennuksessa saunaosasto, jossa on pieni uima-allas ja takkahuone.
Lue lisää

Sakan kartano

Sakan kartano on pieni ja romanttinen kartano ainutlaatuisen Ontikan rantatörmän reunalla keskellä kaunista luontoa. Hotellivieraiden käytössä on hotellirakennuksen ja kartanon päärakennuksen majoitustilojen lisäksi minikylpylä, allasalue ja päärakennuksen holvikellarissa sijaitseva A' la Carte -ravintola. Hotellin lisäksi on mahdollista majoittua erillisen rivitalon apartment-tyyppisissä huoneissa, omassa asuntoautossa tai teltassa. Vapaa-aikaa voi viettää merkityillä retkipoluilla, tenniskentällä, nuotiopaikalla tai kyläkeinussa.


Tuhamäen hostelli

Tuhamäen hostelli sijaitsee Kiviõlin seikkailukeskuksen päärakennuksen vieressä. Joulukuussa 2012 valmistuneessa nykyaikaisessa kaksikerroksisessa puurakennuksessa on 30 vuodepaikkaa. Parvekkeelliset huoneet ovat kodikkaita ja tarjoavat hienon merinäköalan. Vieraiden käytössä on myös oleskelutila, keittiö, sauna ja vaatteiden kuivatushuone. Vieressä sijaitsevassa Kiviõlin seikkailukeskuksessa voi ajaa autolla mäestä alas, käyttää motokeskusta tai maastopyörärataa. Hostellilta alkaa pyöräteitä merelle ja Uljasten järvelle. Hostellista voi vuokrata pyöriä.
Lue lisää

Poikkea luostarissa

Kuremäen luostari.
Itä-Virossa voi pysäköidä auton myös paikkoihin, joissa ei ole karavaanareilla tarkoitettuja palveluja.  Pysäköintitiloja on Kuremäen luostarin parkkipaikalla, Alutagusen loma- ja urheilukeskuksen parkkipaikalla sekä Toilan ja Liimalan rantojen parkkipaikoilla.

Lue lisää


Upeita luontokohteita


Ontikan rantatörmällä sijaitsee Viron korkein, 30 metriä korkea Valasten vesiputous. Sitä voi ihailla lähietäisyydellä, koska putoukselle on rakennettu uudet rappuset.
Lue lisää
Jõugan järvialue sijaitsee Kuremäelle johtavan tien varrella. Vesistöissä on monia harvinaisia ​​kasvi- ja eläinlajeja. Pesujärv-järvi on suosittu uimapaikka. Siellä on kuusi nuotiopaikkaa ja kaivo. Järvien lähellä voi leiriytyä. Alueelta löytyy kuivakäymälä ja parkkipaikat viidelletoista autolle.

Viron suurin RMK-virkistysalues sijaitsee Kauksi-puron länsirannalla. Leirintäalue sijaitsee mäntymetsässä ja maastossa on kaunista kullankeltaista hiekkaa. Parkkiapikkoja on tarjolla neljällekymmenelle autolle. Tulentekopaikkoja on viisikymmentä ja kaivoja kolme.

Lähellä Kauksia sijaitsee myös Selisoon leirintäalue.

Lähes seitsemän kilometrin pituinen Kotkan luontopolku kulkee soiden ja hiekkarantojen ohi ja tarjoaa monipuolisia maisemia. 

Uljasten nuotiopaikka sijaitsee viehättävän Uljasten lähdejärven rannalla. Uljasten retkeilyreitti lähtee  nuotiopaikasta, josta alkavat entisen Sondan metsäalueen rauniot.

Seuraa Itä-Viron tapahtumia myös verkosta:

https://idaviru.ee/fi/seikkailumaa-tapahtumat-2020/
Seuraa blogia Matkalla itä-Virossa – seikkailuja ja elämyksiä, katso videoita Youtubesta, vieraile Itä-Virossa. Blogit ja videot löydät muun muassa Googlesta ja Itä-Viro ystävät –Facebook-sivulta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti