tiistai 14. tammikuuta 2020

Tutustu Itä-Viroon matkamessuilla - seikkaile kaivosmuseossa ja Narvan linnassa, rentoudu kylpylöissä ja Oru-puistossa


Narvan linnan ympäristössä järjestetään paljon tapahtumia.
Itä-Virumaa esittäytyy jälleen näkyvästi matkamessuilla 17.-19. tammikuuta 2020 Helsingin messukeskuksessa. Löydät meidät osastolta 6h59
Viro on tänä vuonna matkamessujen virallinen partnerimaa.   Matkamessuilla korostetaan vastuullista matkailua ja perhematkailua. Yksi messujen teema on matkailu maata pitkin. Tähän Itä-Viro tarjoaa loistavat edellytykset, koska alueella on paljon upeita ulkoilupaikkoja. Voit esimerkiksi vaeltaa suolla pitkospuita pitkin tai nauttia Narva-Jõesuun kaksitoista kilometriä pitkistä hiekkarannoista. Itä-Viroon pääset kätevästi junalla, bussilla tai omalla autolla.
Suomalaisten matkailu Viroon lisääntyi vuonna 2019. Itä-Virosta voit löytää kohteita, joita et ehkä ennen ole vielä nähnyt tai palata paikkoihin, joihin olet kiintynyt. Matkamessuilla esittäytyy parikymmentä kiinnostavinta matkailuyritystä itä-Virosta. Suomea puhuvat messuemännät ja isännät kertovat paikan päällä Itä-Viron lomakohteista.


Pyöritä onnenpyörää ja voita!

Onnenpyörä pyörii.

Messuilla voit pyörittää tuttuun tapaan onnenpyörää, jossa palkintona on virolaisten matkailuyritysten lahjoittamia alennuskuponkeja ja matkamuistoja. Messuilla voit tilata uutiskirjeen, joka esittelee säännöllisesti Itä-Viron monipuolisia matkailukohteita ja uutuuksia. Jos olet Facebookissa, käy tykkäämässä sivusta Itä-Viron ystävät, jossa päivitetään monta kertaa viikossa Itä-Viron tapahtumia, matkakohteita ja kiinnostavia uutisia. Voit seurata sivua Itä-Viron ystävät myös Twitterissä.
Matkaimessuilla kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan upea pääpalkinto, joka on kolmen päivän elämyksellinen matkapaketti koko perheelle Itä-Viron parhaissa matkakohteissa. Voittajan nimi ilmoitetaan helmikuun Itä-Viron uutiskirjeessä. Palkinto on voimassa 30. elokuuta 2020 asti. 

Superseikkailun kohteet

Superseikkailu-matkapakettiin kuuluu meno-paluulaivaliput (auto + matkustajat), majoittuminen ja rentoutuminen kolmessa eri kylpylähotellissa, aamiaiset, retket ja lounas Narvan linnan yhteydessä olevassa hyvätasoissa Rondeel-ravintolassa.

1. päivä:  Jännitystä maan alla ja rentoa menoa kylpylässä
Kaivosmuseossa.
Koet perheesi kanssa kutkuttavan ja jännittävän seikkailun Viron kaivosmuseossa maan alla. Näet aidossa ympäristössä, miten kaivosmiehet aikoinaan työskentelivät ja louhivat palavaa kiveä Viron energiatarpeisiin. Päivän jälkeen yövyt ja rentoudut ylellisessä Sakan kartanossa. Pakettiin kuuluu Bioptron-valohoito.

2. päivä: Tutusta merelliseen luontoon
Toilan kylpylä.
Aamiaisen jälkeen pääsette tutustumaan Valasteen vesiputoukseen ja retkeilyreittiin. Vesi virtaa dramaattisena Valasten putouksilla ja jäätyy talvella jääpuikoiksi. Alueelle on rakennettu uudet turvalliset portaat.
Yöpymään siirrytte Toilan kylpylään, joka on lapsiperheiden suosikkipaikka. Siellä on lapsille vesiliukumäet ja suuret leikkitilat.

3. päivä: Levollista löytöretkeilyä
Oru-puisto syksyllä.
Toilassa tutustutte ihastuttavaan, historialliseen Oru-puistoon ja pienvenesatamaan. Retkipäivä vie Sillamäen jännittävään kaupunkiin, jonka vanha keskusta on rakennettu uusklassiseen tyyliin. Seikkailun tuntua lisää se, että kaupunki oli Neuvosto-Virossa suljettu kaupunki, koska siellä jalostettiin uraania. Yöpymispaikka on Meresuu spa Narva-Jõesuussa hiekkarantojen äärellä.

4. päivä: Seikkaile menneisyydessä
Rondeelin tarjontaa.
Aamiaisen jälkeen matkaatte kohti Narvaa ja Narvan linnaa, jossa on tarjolla opastettu kierros. Narvan linnan historian alkujuuret juontuvat jopa 1200-luvun lopusta. Komean linnan uudistetut näyttelysalit avautuvat keväällä. Lounaan nautitte Rondeel-ravintolassa.

Oopperapäivät Narvassa


Narvan oopperapäivät järjestetään viidennen kerran 4.-13. syyskuuta Kreenhomin  vanhalla tehdasalaueella ja Narvan linnassa. Oopperajuhlia johtaa oopperalauluja Julia Savitskaja. Monet suomalaiset ovat löytäneet oopperajuhlat. Viime vuonna ohjelmistossa oli muun muassa suomalaistulkinta Vincenzo Bellinin oopperasta Norma, jolle Kreenholmin tehdasmiljöö tarjosi upeat ja dramaattiset puitteet. Ensi syyskuussa ohjelmistossa on muun muassa Figaron häät ja kolme Madame de Pompadourin yksityisteatterissa 1700-luvulla ensi-iltansa saanutta esitystä, joiden säveltäjät ovat François Rebel (1701-1775) ja François Francoeur (1698-1787).  Matkamessuilla voit tutustua tämän vuoden ohjelmaan ja varata lippuja erikoishintaan. http://narvaopera.ee


Balettijuhlat Jõhvissa

Jõhvi tunnetaan balettijuhlistaan.
Jõhvin kaupunki tunnetaan tyylikkäästä oopperatalostaan ja keväisin järjestettävistä balettijuhlistaan. Tänä vuonna juhlat ovat 19.-26 huhtikuuta.  Balettijuhlilla vierailee lukuisia virolaisten balettistudioiden esityksiä.  Päävieras on Pietarin valtionakatemian Leonid Jakobsonin balettiteatteri, joka esittää muun muassa Gisellen.  Lasten balettigaalassa tanssii noin 200 lasta 19. huhtikuuta. Taiteellinen johtaja on Helen Veidebaum. Konserttitalossa nähdään myös virolaisten huippusuunnittelijoiden muotinäytös.  Matkamessujen bonuskoodilla mmess20 esityksiin saa 20 prosentin alennuksen, jos liput varaa 19. helmikuuta mennessä.
Voit ostaa lippuja alennuksella verkkokaupasta: https://www.piletimaailm.com/
Lisätietoja:  eestikontsert.ee/jbf
Lippujen varaaminen sähköpostitse: anastassia.kozulina@concert.ee
Kysy majoitusalennus:
Toila Spa -hotelli: toilaspa.ee
Saka Mõis: saka.ee
Mäetaguse Mõisa Hotel & SPA: moisahotell.ee

Kaksi linnoitusta

Itä-Viron osastolla matkamessuilla voit tutustua uuteen matkatarjoukseen, Kaksi linnoitusta -pakettiin. Narvajoen rannalla kahden puolen rajaa kaksi linnoitusta valvoo toisiaan, Narvan linna ja Ivangorodin linna. Retkipaketti vie historialliselle seikkailulle kahteen kiinnostavaan linnaan.
Narvan linna vasemalla ja Ivangorodin linna oikealla.
 

Seuraa Itä-Viron tapahtumia myös verkosta:
https://idaviru.ee/fi/seikkailumaa-tapahtumat-2020/
Seuraa blogia Matkalla itä-Virossa – seikkailuja ja elämyksiä, katso videoita Youtubesta, vieraile Itä-Virossa. Blogit ja videot löydät muun muassa Googlesta ja Itä-Viro ystävät –Facebook-sivulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti