SOTSIAALMEEDIA

Sunday, 12 November 2017

Toilan kylpylässä lasketaan liukumäkeä, uidaan ja saunotaan – kesällä kylässä kilpaillaan tuliveistosten rakentamisessaPerhe Toilan kylpylässä.
Teksti Sirpa Pääkkönen, kuvat Toila spa ja Sirpa Pääkkönen

Viuuuh, liukumäki antaa kovan kyydin laskijalle Toila span kylpylässä Itä-Virossa. Lasten leikkihuone on poikkeuksellisen suuri. Erikoista on myös se, että katonrajasta lattiaan kiemurteleva liukumäki kantaa myös aikuisen painon.

Toila spa Toilan kylässä meren rannalla on suunniteltu koko perheen lomanviettopaikaksi. Ohjelmaa ja tekemistä riittää kaikille perheenjäsenille.
Kahteen huoneeseen rakennetussa lasten leikkimaailmassa voi pomppia pehmustetuilla tyynyillä, kiivetä torneihin, pelata tietokonepelejä, leikkiä pehmoleluilla, piirtää ja askarella. Leikkihuoneessa on valvoja,  kiireisimpinä loma-aikoina valvojia on kaksi.
Savityöpaja.

Kädentaitoja pääsee treenaamaan savityöpajassa, jossa sekä lapset että aikuiset voivat kokeilla dreijaamista ja savitöiden tekemistä. Kesällä hotellin vieressä on pienoisgolfrata.

Kylpylä- ja saunaosastot jakaantuvat kahteen osastoon. Lapset pääsevät polskuttelemaan spa-osaston lämpimiin vesiin. Siellä on myös pitkä 25 metrin uimarata, porealtaita ja useita saunoja, muun muassa höyrysauna ja infrapunsauna. Rakennuksen katolla voi kylpeä hirsisaunassa sekä ihailla meri- ja metsämaisemia.

Aikuisille on toinenkin kylpyläosasto, japanilaistyyppinen Wellness-osasto Orkidea. Ikäraja on kahdeksantoista ja osasto on luotu rauhoittumista varten. Siellä voi kastautua kylmään veteen, lojua kuumassa vedessä tai nauttia poreista allasosastossa, jossa siniset ja vihreät valot luovat rauhoittavaa tunnelmaa.

Saunoja on seitsemän, muun muassa höyry- ja hunajasauna, japanilainen sauna ja suomalainen sauna. Kylpemisen välissä voi istahtaa lepotuoleille, kuunnella rauhoittavaa musiikkia, juoda teetä ja maistella hedelmiä. Rentoutumista edistämään kylpylään on rakennettu pieni viherkasvien täyteinen puutarha.
Wellness-keskus Orkidea.

Toila Spa –hotelli on yksi kymmenestä virolaisesta hotellista, jossa wellnes-palveluiden lisäksi saa lääketieteellistä hoitoa. Suomestakin sinne tehdään paljon terveysmatkoja.
”Meillä on hoitoja myös lapsille. Kun aikuiset menevät omiin hoitoihinsa, lapset pääsevät voimisteluun tai suolahuoneeseen”, markkinointijohtaja Kärt Purga kertoo.

Hän on yksi hotellin suomea osaavista työntekijöistä. Tällä hetkellä suomenkielentaitoisia työntekijöitä hotellissa on peräti neljä. Palvelua saa muillakin kielillä, muun muassa englanniksi.

Hotellirakennus rakennettiin vuonna 1989 kaivosmiesten  parantolaksi. Itä-Viro on perinteistä kaivosteollisuusaluetta, ja pölyisissä oloissa työskennelleet kaivosmiehet tarvitsivat oman hoito- ja rentoutumispaikan. Silloin parantolassa oli vain yksi uima-allas.

Perusteellinen remontti tehtiin vuonna 2000, jolloin rakennettiin kylpyläpalvelut. Ravintoloita on kaksi. A la carte –ravintolassa järjestetään perjantaisin tanssiesityksiä, joita myös lapset pääsevät katsomaan.

Kylpylän vieressä on upeat ulkoilumaastot. Oru-puisto henkii historiaa, sillä se rakennettiin jo 1800-luvun lopussa. Rannassa on pienivenesatama ja hyvä uimaranta. Hotellista pääsee rantaan portaita pitkin. Hotelli sijaitsee korkealla rantatörmällä.
”Rannassa on kivistä, mutta kun kävelee eteenpäin, meri muuttuu hiekkapohjaiseksi”, Kärt Purga kertoo.

Rannasta voi etsiä erikoisia kiviä, joissa on reikiä. Osa kivistä on fossiileja, joiden sisälle on jähmettynyt etanoita ja kasveja.
”Lapset rakentelevat kivistä mielellään torneja, mutta kiviä ei saa viedä pois rannalta.”

Kesäisin, elokuun viimeisenä lauantaina Toilan satamassa järjestetään Muinaistulien yö, jossa on monipuolinen kulttuuriohjelma.
”Festivaalille saapuu joukkueita kilpailemaan siitä, kuka tekee komeimman tuliveistoksen. Kilpailussa ei saa käyttää sellaisia materiaaleja, jotka eivät pala kuten lasia, nauloja, ruuveja ja metalleja. Veistokset sytytetään pimeän saapuessa klo 21.30.”
Lapsille Muinaistulien yö –festivaali tarjoaa muun muassa askartelua, kasvomaalausta ja minieläintarhan.


Seuraa blogia Matkalla itä-Virossa – seikkailuja ja elämyksiä, katso videoita Youtubesta, vieraile Itä-Virossa. Blogit ja videot löydät muun muassa Googlesta ja Itä-Viro ystävät –Facebook-sivulta.
 www.idaviru.ee/fi

Leikkihuone.

Uintikeskus.

Muinaistulien yö.

Minigolfia.


No comments:

Post a Comment